Zoveel te zien en beleven

Top 8 bezienswaardigheden in Devon

Bekijk hier de website van Reischeck.nl

Check onze beschikbaarheid

Faciliteiten

Fotos

Onze tuinen

Beschikbaarheid

op 3 kwartier rijden van ons

Exmoor National Park

Eerst Exmoor National Park: een gigantisch stuk natuur dat zich uitstrekt over Devon en Somerset. Hier wandel je door heide en bos, langs een rotsige kustlijn die je de adem beneemt. Het absolute hoogtepunt? Dunkery Beacon. Op 519 meter hoogte heb je een panoramisch uitzicht dat je nooit meer vergeet. En als je geluk hebt, spot je de halfwilde Exmoorpony’s of struin je door het sfeervolle middeleeuwse dorpje Dunster met zijn kasteel. De Tarr Steps, een eeuwenoude stenen brug, is ook een bezoek waard. Het is alsof je terug in de tijd stapt.

Valley of the Rocks

De Valley of the Rocks is een plek die je met geen pen kunt beschrijven, maar ik doe een poging. Stel je een ruige vallei voor, vlak naast de Noord-Devonse kust, met adembenemende rotsformaties en een geweldig uitzicht. Het is niet alleen de geologie die je versteld doet staan, maar ook de kudde wilde geiten die er vrij rondloopt. Dit natuurschoon heeft zelfs de grootste dichters en schrijvers geïnspireerd. Dus, als je je innerlijke avonturier of poëet wilt voeden, is dit de plek. Misschien vind je dit ook leuk om te lezen (klik op link hieronder)

Ook in de zomer vaak oases van rust

De stranden van East Devon

Op slechts 15 minuten rijden van Mazzard Farm ligt 'Jacob's Ladder Beach', ons favoriete strand in East Devon. Zelfs op de heetste dagen nooit echt druk, en ook op minder mooie dagen een prima plek om te verblijven en uit te waaien. Naast dit strand liggen er binnen 30 minuten nog diverse andere, zoals Exmouth, Budleigh Salterton, Branscombe, Beer en Lyme Regis.

Lekker ruig

Dartmoor National Park

Dartmoor National Park. Dit is wildernis pur sang. Wilde runderen, paarden, en schapen maken de dienst uit op de uitgestrekte heidevelden. De mix van groene heiden, rotsachtige heuvels, moerassen, bossen en rivieren maakt elke wandeling of fietstocht onvergetelijk. Dartmoor zit vol met geschiedenis; van middeleeuwse boerderijen tot historische monumenten, er is altijd iets te ontdekken

Voor wie zich de Onedin Line nog herinnert

Dartmouth Castle

Dan is er Dartmouth Castle, strategisch gelegen aan de monding van de rivier de Dart, een plek die geschiedenis ademt. Het kasteel, dat uit de veertiende eeuw dateert, werd gebouwd als bescherming voor de haven en heeft de tand des tijds verrassend goed doorstaan. De tocht per boot naar het kasteel is al een avontuur op zich. Eenmaal aangekomen, voel je de historische lading van de muren en kanonnen die nog steeds de wacht lijken te houden. Dartmouth Castle is niet alleen een must-see vanwege zijn rijke geschiedenis, maar ook vanwege de unieke locatie met uitzicht op zee.

Unesco Werelderfgoed

De Jurassic Coast

De kust ten zuiden van Mazzard Farm is een werelderfgoed: de Jurassic Coast. Beroemd vanwege de veelzijdigheid van de kustlandschappen,m en natuurlijk het vinden van fosielen. Met name Lyme Regis en Charmouth bieden diverse mogelijkheden deze zelf te vinden (vooral na slecht, stormachtig, weer). Of boek een van de officiele gidsen?

Mooie watervallen

Lydford Gorge

Vervolgens hebben we ook nog Lydford Gorge, de diepste kloof in het zuidwesten van Engeland, met zijn adembenemende 30 meter hoge waterval. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kun je dwalen door een landschap van ruisende beekjes, steile rotsen en weelderig groen. De diversiteit aan flora en fauna maakt elke wandeling tot een ontdekkingstocht.

Adembenemend

Exeter Cathedral

Tot slot, Exeter Cathedral, het kroonjuweel van de historische stad Exeter. Deze gotische kathedraal, daterend uit de elfde eeuw, is een architectonisch meesterwerk. Maar Exeter biedt meer; van het Normandische kasteel tot de ondergrondse passages die teruggaan tot de middeleeuwen, de stad is echt een must voor cultuurliefhebbers.