Zo'n prachtig eiland!

Op Vakantie in Engeland

Mountain Biking Weekends

Horses at Mazzard Farm

Jurassic Coast Photo Safari

Things to see and do

Check Availability

Mountain Biking Weekends

Horses at Mazzard Farm

Jurassic Coast Photo Safari

Check Availability

Diverse reismogelijkheden

Reizen naar Mazzard Farm

Je kunt in principe op drie verschillende manieren bij ons komen:
Met de auto en boot – overtochten zijn mogelijk van Hoek van Holland naar Harwich (dag of nachtboot), langere overtocht maar voor mensen die in het westen van Nederland wonen scheelt het een uur of 4 rijden naar Frankrijk. Om die reden kan m.n. de nachtboot aantrekkelijk zijn. Vanaf Duinkerken vaart DFDS naar Dover (onze favoriete overtocht), en vanaf Calais gaan diverse opties naar Dover. Met de eurotunnel trein ten slotte reis je vanaf Calais naar Folkstone (de laatste is iets sneller dan de veerboten, maar de boot biedt meer opties de benen te strekken en iets te eten/drinken).
Met het vliegtuig – Mazzard Farm ligt op 15 minuten van Exeter Airport. Twee vluchten per dag van en naar Amsterdam. Voordelig als je er vroeg bij bent! (’s zomers ook vanaf Dusseldorf). Alternatief is om op Bristol te vliegen (90 minuten van Mazzard Farm), waar je keuze hebt uit KLM en easyJet.

Sneller of juist meer toeristisch?

Routes

Er zijn 3 verschillende routes te volgen vanaf Oost Engeland die uiteindelijk bij ons in Devon uitkomen. In vogelvlucht:
De meest rechtreekse – zowel vanaf Harwich, Dover of Folkstone rij je richting de rondweg om London (de M25, vervolgens de M3 (richting Basingstoke), en A303 vanaf ‘junction’ 8. A303 is niet altijd 4-baans, en daarom soms wat traag. Wel rij je langs Stonehenge (hoef je zelfs de auto niet voor uit!).
De kustroute – mooie route, maar alleen te doen vanaf Dover/Folkstone, en hou rekening met een aanzienlijk langere reistijd. Sterker nog, wij raden aan als je die route neemt er een trip op zich van te maken, en ofwel aan begin (omgeving Rye, Battle en Lewis, net ten oosten van Brighton erg leuk, Brighton ook maar druk), danwel in midden (bijvoorbeeld New Forest) een extra overnachting in te bouwen. Route: A259, A27, M27, A31, A35 – niet allemaal 4-baans, en soms door steden / dorpen heen
De snelste route – zowel vanaf Harwich, Dover of Folkstone rij je richting de rondweg om London (de M25, vervolgens de M4 (richting Bristol), dan vanaf Bristol M5 (‘The Southwest’), en bij Exeter de A30 (als je tenminste naar Mazzard Farm reist). Wel ruim 50 km langer dan de M3/A303, en erg saai (allemaal snelweg).
Tip: als je met de nachtboot vanaf Hoek van Holland reist dan sta je al om een uur of 8 ‘s ochtends op de kade in Harwich. Je hebt dan dus de hele dag de tijd om in Zuid West Engeland aan te komen. Wij geven jullie graag enkele tips om van de reis een leuke dagtrip te maken.

South West 660

De nieuwe road trip South West 660 loopt op een paar kilometer bij ons vandaan. Je kunt Mazzard Farm dus een onderdeel maken mocht je deze route willen gaan rijden.

South West 660 begint in Sandbanks in Dorset en volgt de kust van Zuid West Engeland helemaal tot aan Watchet in North Somerset / Exmoor.

Klik op de link voor meer informatie!

Voor wie niet zo bekend is met Engeland

Reistips (I)

Links rijden – is echt geen enkel probleem voor 99,9% van de automobilisten. Het feit dat het wegennet ontworpen is voor linksrijders (zo kun je bijvoorbeeld nooit verkeerd een rotonde nemen), en er altijd wel Engelse automobilisten zijn die het ‘goede voorbeeld’ geven maakt dat je na een paar uur al niet anders gewend bent.
Wegennet – De wegen in Engeland zijn goed, doorgaans 4/6/8 of zelfs 10 baans, EN je komt geen tolwegen tegen! Ook de bewegwijzering is doorgaans logisch en duidelijk.
Engelse Pond (£) t.o.v. de Euro (€) – Engeland ligt niet in de Eurozone, dus moet je geld wisselen (of hier gewoon uit de automaat halen). De koers schommelt al jaren rond de €1.15 (voor £1.00), en dat maakt het Verenigd Koninkrijk al jaren een redelijk voordelige vakantiebestemming. Om je een idee te geven, een familieticket voor de attractieparken rond Mazzard Farm ligt rond de €30, en met z’n vieren uit eten kan al voor rond de €40. Een mandje in de winkel zal qua prijzen niet ver uit de buurt liggen van wat je in Nederland of België gewend zult zijn.

Voor wie Engeland niet zo goed kent

Reistips (II)

‘Engels’ eten– het cliché is natuurlijk dat dit kwalitatief laag zou zijn. Dan nemen wij graag die illusie weg. Je kunt overal in Engeland heerlijk eten, met diverse invloeden om uit te kiezen (‘typisch Engels’, Frans, Italiaans, Aziatisch, Indiaas). Maar natuurlijk, net als overal, je hebt goede en slechte restaurants en pubs. Hier in Oost Devon is een groot aantal kwaliteitspubs en restaurants, waarbij voornamelijk gerechten worden geserveerd op basis van plaatselijke ingredienten.Denk er trouwens wel aan dat je in de pub je eten doorgaans aan de bar bestelt (het wordt wel op tafel geserveerd) en afrekent. Of als je denkt dat je nog meer zult bestellen (drinken, deserts), vraag dan of je een ‘tap’ kunt openen. Vaak zal men dan vragen of ze je credit kaart achter de bar mogen houden.
Fooien – in restaurants wordt verwacht dat je ongeveer 10% als fooi geeft. In een pub geldt dat alleen als je helemaal bediend wordt. Als je aan de bar bestelt dan is het niet nodig. Mocht de service echt heel slecht zijn dan sta je natuurlijk helemaal in je recht geen, of een kleinere, fooi te geven.

Voor wie Engeland niet zo goed kent

Reistips (III)

Stekkers – de stekkers in Engeland zijn anders, dus een adaptor is altijd handig. Wij hebben er ook een paar voor noodgevallen.
Diesel versus benzine – denk eraan dat diesel in Engeland duurder (!) is dan benzine. Benzineprijs ligt op niveau zoals dat ook in Nederland en België geldt.
Vakantie op meer dan één plek – laat ons weten als je hulp kunt gebruiken bij het zoeken naar een tweede of derde week elders in de streek (bijvoorbeeld Cornwall). Wij hebben een aardig beeld van de mogelijkheden.
Tijdsverschil – het is in Engeland een uur vroeger dan in Nederland en België
Historische Huizen en Tuinen – één van de attracties die veel mensen naar Engeland doet reizen zijn de historische huizen en tuinen van de National Trust. Mocht je denken daar veel naar toe te gaan tijdens je verblijf, dan is het vooraf aanschaffen van een 1 of 2 weken National Trust abonnement wellicht een goede investering. Bij twee a drie bezoeken heb je het terugverdiend. Zie ook onze speciale pagina hierover.
Verder nog vragen? Aarzel absoluut niet als je verder nog vragen hebt. We helpen graag!